Punnitaan punnitaan

Rooman jälkeen varasin varmuudeksi ajan magneettikuvaukseen. Tilanne ei ollut pahentunut, mutta halusin saada terveen paperit, koska juoksu oli sattumoisin alkanut tuntumaan ihmeellisen helpolta pitkästä aikaa. Ja paskat. Ödeemaahan siellä taas oli. Sääriluussa hohkaluun ödeema oli vain hentoa ja luukalvossa vähän tujumpaa. Sanoivat, että medial tibial stress syndrome. Sanoivat, että faskiotomiaa suositellaan. Uhkasivat puukolla!

Kävin kuulemassa toisen mielipiteen kiropraktikolta, jonka luona olin käynyt heti Rooman jälkeen ennen magneettikuvausta. Sanoi, että ei leikkausta, ja taikoi selkärangan ja nilkan paikoilleen. Takaisin lääkärin pakeille. Siellä tultiin puukko ojossa kyselemään vastaanotolle, mutta selitin, että nyt on vielä yksi kokeilu, ennen viimeistä vaihtoehtoa. Koska lantio ja nilkka ovat lukossa, uskon ja toivon, että helpotus tulee, kun ne saadaan auki. Niinpä lääkärin antamassa paperissa lukee: "Juoksutauko vielä 4 - 6 vk."

Seuraavaksi painelin kiropraktikon ohjastamana ja ohjastamalle fysioterapeutille (tai oikeastaan piipahdin vakuutusyhtiössä taloudellisten tappioiden minimoimiseksi). Fysioterapeutti paineli trigger-pisteitä. Kävin siis samana päivänä kiropraktikon väänneltävänä, lääkärin "uhkailtavana" ja fysioterapeutin moukaroitavana. Lisäksi olen jossitellut, miettinyt, pähkäillyt ja punninnut ajatuksiani huomenna mahdollisesti alkavasta Portugalin leiristä. Samalla olen polkenut vettä vaihtelun vuoksi välillä Impivaaran ja välillä Petreliuksen uimahallissa.

Loppujen lopuksi olen saanut tällä viikolla paljon.
1. Sain toivoa: Kiropratikko sanoi: "voin auttaa sinua"(, mutta se vaatii sitoutumista hoitoihin)
2. Sain lisää toivoa: Lääkäri sanoi: "leikkauksen jälkeen voit aloittaa jo neljän viikon päästä juoksemaan"
3. Sain juoksukieltoa, jota säären lisäksi kaipaa myös polvi. Kaksi vammaa yhdellä tauolla! Kiropraktikon hoitokin menee paremmin perille, jos ei juokse samalla.
4. Sain selville, että matkustajavakuutukseni korvaisi, jos en pääsisi vamman takia lähtemään.


Kaikki nämä seikat kallistavat vaa'an Turun suuntaan. Portugalin päässä painaa kuitenkin pieni, mutta sitäkin rakkaampi Matti-poika Matikainen. Matin kanta on seuraava: 4-6 viikon juoksutaukoon mahtuu hyvin kolmen viikon leiri, jonka päätteeksi voi ottaa vielä kolmen viikon kiropraktikkohoidotkin. Lääkärin kommentissa oli siten yksi pikku virhe. Sen olisi pitänyt kuulua "Juoksutauko ENÄÄ 4-6 viikkoa".

Kommentit

  1. Oon miettinyt tätä ja en tajuu.. :( Ainakin ehdotin tota matkavakuutusjuttua.. :D

    VastaaPoista
  2. En mäkään oikein tajuu, miks lähdin leirille, koska en oo itse asiassa koskaan kokenut hyötyväni leireistä, saati sitten nyt. Oon jo niin monta kertaa päättänyt, että en enää varaa matkoja, mutta aina mut puhutaan ympäri. Nyt ehkä ajattelin, että aika kuluis jotenkin nopeemmin, jos on seuraa.

    Kiitos vakuutusmuistutuksesta. Pitäis hommata Matillekin vakuutus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit