Hoitoja

Jukran pujut, 4 - 6 viikon juoksutauosta on kulunut jo yli 4 viikkoa. Enää siis 0 - 2 viikkoa jäljellä. Tulkitsen tämän tapojeni vastaisesti 2 - 4 viikoksi. Monesti vamman uusiutuessa mietin, kuinka paljon aikaa loppujen lopuksi voittaakaan, jos pitää tauon päälle vielä pari varmistavaa viikkoa, kun ei tarvitse aloittaa koko taukoa alusta. Saattaa kuulostaa siltä, että olisin sinut tämän päätöksen kanssa ja malttia riittäisi maailman tappiin. Tosiasiassa kuitenkin sisälleni on patoutunut jytkysti juoksuhimoa ja lääkärin määräämän juoksutauon pidentäminen tuntuu järkevyydestään huolimatta pahalta.

Tekemistä kuitenkin riittää, sillä olen varannut itselleni seuraavat hoidot (muutamia kertoja on jo takana):
22.4. klo 10 Fysioterapia, klo 19.20 Ortopedi (tämä mahdollisesti poikii vielä lisää hoitoja)
23.4. Kiropraktikko
26.4. Kiropraktikko
30.4. Fysioterapia
2.5. Kiropraktikko
3.5. Fysioterapia
6.5. Kiropraktikko
8.5. Fysioterapia
10.5. Fysioterapia
13.5. Kiropraktikko

Näiden hoitojen ajan olen sitoutunut syömään kaksi kertaa päivässä B-vitamiinia, C-vitamiinia ja omega-3-valmistetta. Tämän lisäksi otan vielä rautaa ja D-vitamiinia. Olen tehnyt tarkat päiväohjelmat, mihin aikaan otan minkäkin ihmelääkkeen, että vaikutus olisi paras mahdollinen. Olen aina ollut suuri lisäravinteiden ja pillerimuodossa otettavien vitamiinien vastustaja, mutta toisaalta ei voi vastustaa mitään ennen kuin on todennut menetelmän huonoksi.

Hoidot kuulemma tehoavat paremmin, jos en juokse niiden aikana, minkä takia kiropratikko toivoi lääkärin antavan minulle juoksukieltoa. Oikeastaan suositeltavaa olisi tehdä vain vesijuoksua ja uintia. Tänään sain kuitenkin tehtäväksi harjoitella myös hengitystä 10 minuuttia kahdesti päivässä, koska palleani ei ole riittävästi käytössä ja käsittääksi hengitystekniikkani jumiuttaa selkärangan, jonka toimimattomuus puolestaan heijastuu kaikkeen eli juoksuun. Tämä puolestaan aiheuttaa ongelmia vesijuoksuharrastukseni kanssa. En nimittäin usko, että hengitystekniikkani on yhtä puutteellinen juostessa kuin vesijuostessa. Jos juoksen vesijuoksuvyön kanssa, vyö estää kunnollisen palleahengityksen. Jos taas juoksen ilman vesijuoksuvyötä, joudun hengittämään pintapuolisesti, jotten uppoaisi uloshengityksen aikana.

Kiropraktikon hoitojen pitäisi auttaa kaikkeen, ehkä ei juuri sääreen tai polveen, mutta ainakin lantion seudun liikkuvuus on nyt jo parantunut mukavasti. Jos teho ei yllä vammoihini asti, käytettävissäni on vielä oljenkorsi nimeltään faskiotomia. Polvivaivani nimeä en vielä tiedä, mutta maanantai jälkeen toivon olevani viisaampi sen asian suhteen. Toivoa sopii, että se on 2 - 4 viikossa paranevaa sorttia.





Kommentit

Suositut tekstit