Vihdoin syksy

Vaikka syksy on vain mädäntyvä kesä, välillä se tulee tarpeeseenkin. Enkä nyt tarkoita sitä, että rankka ratakausi olisi vienyt kaikki mehut kovine, jopa utopistisine, tavoitteineen. Nyt ei käynyt niin. En tavoitellut mitään, eikä mitään jäänyt saavuttamatta. En voi siis olla väsynyt, mutta syksyä olen odottanut jo pitkään.
 
Kahtena vuonna peräkkäin vammat ovat tulleet muka juuri sopivaan saumaan syksyllä, koska kuitenkin olisi ylimeno- tai mikä lie höntsäilykausi ja kesään on vielä aikaa. Niin niin. Pakkoloma ei kuitenkaan maistu. Syksyyn kuuluvat satunnaiset maantiekisat, joita myös hölkiksi kutsutaan. Niistä ei tarvitse ottaa paineita, mutta kiritystä löytyy jopa enemmän kuin kesällä, koska miehet juoksevat usein sopivaa vauhtia. Ei hölkkiä voi jättää väliin. Muutama lepoviikkokin kuuluu asiaan, vaikkakin koko kesä on tässä suhteessa tuntunut ylimenokaudelta, koska mitään ei ole uskallettu suunnitella.
 
Tänä vuonna hölkkäkalenteriini ovat jo kuuluneet Ruskon ympärijuoksu ja Lassen hölkkä. Ruskossa yritin ottaa treenin kannalta (10 km 37.43), mutta Myrskylässä olin tosissani (10,3 km 38.02). Suunnitelmissa siintää vielä yhdistelmä Amsterdamin puolikas ja ehjät jalat. Harjoittelu elää kuitenkin jatkuvasti tuntemusten mukana, joten ehkä ennen Amsterdamiakin vielä joku hölkkä osuu kohdalle.
 
Vaikka sääri ei olekaan sattunut sitten kevään, etenen yhä varovaisesti eikä 70 kilometrin viikkomäärä ole vieläkään ylittynyt. Jossain vaiheessa ajattelin, että voisin harjoitella kunnolla puolikasta varten, siis niin, että tavoittelen jotakin hyvää aikaa, mutta syksy on sen verran armollinen, että tyydyn ennätykseen. Tavoitteen ei pitäisi olla mahdoton, koska debyyttipuolikastani huonompaa valmistautumista tuskin pystyn tekemään. Jos valmistautuminen kuitenkin lörähtää yhtä heikoksi, kisakin jää kyllä väliin. Tärkein tavoitteeni tänä syksynä on pitää puolikkaan jälkeen muutama viikko ihan oikeata vapaaehtoista lomaa juoksuharjoittelusta. Uusi harjoituskausi siis alkakoon tuoreilla jaloilla. Katsotaan, jos jotain tavoitteitakin voisi asettaa.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentit

  1. Onko harjoittelu sujunut suunnitellusti, eli osallistutko puolikkaalle Amsterdamissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alla on jo kaksi yli 80 km:n viikkoa. Ei tätä ehkä puolikkaan harjoitusmääräksi voi kutsua, mutta jalat ei ainakaan satu. Taitaa Asterdamissa olla puolikas edessä.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit