Polar m400 käytössä
Satuin vilkaisemaan Blogin kävijätilastoja ja huomasin, että Polar m400:n käyttökokemukset kiinnostavat. Tähän asti olen kertonut oikeastaan vain ensivaikutelmasta ja 24/7-aktiivisuusseurannasta. Tärkein on siis vielä täysin käsittelemättä. Miten Polar m400 soveltuu juoksuseuraksi?
Tärkeimmät ominaisuuksiin ja toimintoihin liittyvät tiedot löytyvät tietysti ohjekirjasta. GPS-sykemittarin tärkeimmät ominaisuudethan ovat matkan, vauhdin, ajan ja sykkeen mittaaminen. Näitä kaikkia voi kyseisellä mittarilla kokemukseni mukaan mitata luotettavasti. Yhteislenkeillä saan samat matka- ja nopeustiedot, kuin kanssani juosseet Polarin, Garminin ja Suunnon käyttäjät. En siis vaadi mittarilta mitään erikoisominaisuuksia vaan lähinnä hyvää käytettävyyttä ja mahdollisimman vähäistä ärsytystä.
Parhautta:
- Taustavalo päälle pysyvästi -toiminto: tätä voi tarvita, jos yrittää juosta jotakin tiettyä matkaa tai vauhtia Suomen pimeässä talvessa.
- Kierrosajat (manuaaliset) ja automaattiset kierrokset tallentuvat erikseen: sopii hyvin harjoituksiin, jotka koostuvat erivauhtisista osioista esim. kevyt + reipas + kevyt. Jos olen asettanut automaattisen kierroksen pituudeksi 1 km ja painelen matkan varrella uudet kierrokset eri vauhtien väleissä, saan vauhti-, matka- ja syketiedot sekä kilometrikohtaisesti että vauhtikohtaisesti.
Mailin pituinen manuaalinen kierros kesken lenkin. |
- Minkä tahansa pätkän voi jälkikäteen analysoida erikseen vain liu'uttamalla "kohdistimet" tarkasteltävän pätkän alkuun ja loppuun (ks. nuolen osoittama kohta kuvassa).
Jälkikäteen valittu randomaalinen kohta. |
- Omat lajiprofiiliasetukset kullekin lajille, jotka nekin saa itse valita: olen luonut omat lajiprofiilit esimerkiksi juoksulle, pyöräilylle ja sisäliikunnalle. Juostessa minua kiinnostaa nähdä matkan aikana vauhti yksikössä min/km ja pyöräillessä yksikössä km/h. Sisäliikunnassa taas vauhti ei tarkoita juuri mitään. Tämän vuoksi on kätevää, kun voi käyttää eri lajeille erilaisia näyttötiloja.
Tekekiäni erilaisia näyttötiloja juoksu-lajiprofiilille. Näitä ei kyllä kannata ihan liikaa tehdä, ettei tarvitse sitten koko lenkkiä tuhlata näiden kelailuun. |
- Jos GPS-signaali on johonkin harjoitukseen kerran haettu, sitä ei tarvitse kauaa odotella, jos käykin välissä vetäisemässä vaikka tunnin sisähalliosion.
Moitittavaa:
- Automaattisen kierroksen täyttyminen jää seurassa usein huomaamatta, koska merkkiääni ei ole tarpeeksi ärsyttävä. Toisaalta se ei ollut kaikista suurimmalla voimakkuudella. Vasta tätä kirjoittaessani vaihdoin asetuksista kovemman äänen.
- Valo ei syty, kun kellon asettaa sykevyön kohdalle. Eihän se syty muunkaan merkkisisssä mittareissa, mutta vanhoissa Polareissa oli tämä huippuominaisuus.
- Juoksun aikana ei pysty seuraamaan kilometrikohtaista keskivauhtia, jollei itse painele kierroksia kilometrin välein (jälkikäteen nämä toki saa selville). Tämä on oikeastaan ainoa merkittävä puute.
Yhteenvetona totean, että Polar m400 sisältää joitakin ominaisuuksia, joita en tiennyt edes kaipaavani, mutta nyt kun olen niitä käyttänyt, en suostu niistä luopumaan (parhautta-listan kohdat). Kaipaamistani ominaisuuksista siinä on kaikki muut paitsi yksi, jota en tosin tarvitse kuin harvoissa ja valituissa treeneissä. Nykyajan vempaimet ovat kuitenkin jokseenkin päivittyvää sorttia, joten ehkä tämäkin puute vielä korjaantuu.
Satuin vilkaisemaan Blogin kävijätilastoja ja huomasin, että Polar m400:n käyttökokemukset kiinnostavat. Tähän asti olen kertonut oikeastaan ... polarm400.blogspot.de
VastaaPoistaHeippa!
VastaaPoistaHurahdin itsekin juoksuun keväällä ja hankin polar M400. Pullukasta hoikkikseksi- projektin aikana aloitin kahvakuulankin. Mietinkin nyt, mikähän olisi paras lajiprofiili kahvakuulailulle, jotta saisi kaiken tiedon irti harjoituksesta? Harmi kun suoraan tällaista vaihtoehtoa ei ole.
Heippa!
PoistaMielenkiintoinen kysymys. Itse en käytä sykemittaria lihaskuntoiharjoituksissa, joten en ole oikeastaan ajatellut asiaa. Joskus olen kyllä testaillut, ja silloin olen käyttänyt lajiprofiilina "Muu sisäliikunta", johon olen tehnyt omia säätöjä.
Kun katsoin eri vaihtoehtoja, nimen perusteella voisin ehkä suositella seuraavia: "Kuntopiiri", "Toiminnallinen harjoittelu", "Ryhmäliikunta" ja "Voimaharjoittelu".
Kysyin asiaa myös Polarin työntekijöiltä. Sieltä suositeltiin ensisijaisesti "Toiminnallista harjoittelua" ja riippuen treenin sisällöstä myös "Muuta sisäliikuntaa" (jos pitkät sarjat kevyillä painoilla) sekä "Voimaharjoittelua" (jos raskaat painot).
Mulla on myös harkinnassa tuo Polar M400 ja tällä hetkellä harjoittelu on toiminnallista harjoittelua. Alkaa vaikuttaa tosi pätevältä laitteelta minun tarkoituksiin kun käyttökokemuksia olen googlaillut.
VastaaPoista