Saanko esitellä, uusi lenkkikaverini Polar M400

Sain perjantaina (17.10.) paketin Jyväskylästä. Tack så mycket! Paketti sisälsi Polar M400 -juoksukaverin. Kerron jatkossa jonkin verran myös tämän kaverin soveltuvuudesta juoksuseuraksi (Polar ei ole velvoittanut tähän). Aiemmat GPS-mittarikokemukset on antanut Garmin, joten odotan innolla kotimaisemman vaihtoehdon vastausta haasteeseen. Haaste on kova, sillä olen vaativa. Pidemmittä puheitta, tässä se on:


Juuri kotiutunut Polar M400.

Paketin avausmekanismi.

Oi, se tervehtii!

Päivitin samalla myös vanhan uskollisen vesijuoksu-Polarini. Saa nähdä kestääkö päivitys vettä.
M400:n taustalevy lupaa "WATER RESISTANT 30M" (= soveltuu kylpemiseen ja uimiseen). Tämähän sopii minulle, koska olisihan se ikävää, jos sykemittari ei kestäisi samoja olosuhteita kuin minä. Itse tuskin 30 metriin edes yrittäisin, ainakaan Petreliuksen uimahallissa. Tähän asti olen käyttänyt eri mittareita (ajanottoon) uidessa/vesijuostessa ja kuivissa olosuhteissa.Varsinainen uintiin sopiva Polarin sykemittari on V800, joka kuulemani mukaan pystyy lähinnä kaikkeen.

Muiltakin teknisiltä ominaisuuksiltaan mittari vaikuttaa minua kovemmalta:

Polar M400 Janica
Kestoaika 8 tuntia käytettäessä GPS:ää ja sykesensoria Tähän asti pisin pyörälenkki n. 5 tuntia ja juoksu n. 3 tuntia
30 vuorokautta ajannäyttötilassa päivittäisen aktiivisuuden seurantaa mitattaessa Satunnaisesti pystyn valvomaan pari vuorokautta putkeen ja ajamaan vielä monta tuntia lentokentältä pimeässä hotellille
Enimmäis-korkeus 9 000 m Lentokoneessa vajaat 12 000 m ja maanpinnalla 2 850 m
Sykkeen-mittausalue 15–240 bpm n. 40–195
Nopeus-näyttöalue 0–399 km/h Noin kovaa en kyllä uskalla pyöräillä.


Nämä osat kuuluivat settiin.

Kello tuntuu melko kevyeltä, ehkä jopa sirolta. Se on saatavilla myös valkoisena, joka saattaa olla vieläkin sirompi. Samoin sykevyö on napakka, vaikka ei olisi edes maksimikireydellä. En tiedä, onko kenelläkään muulla tapana juosta vetoja ilman mittaria, koska sen massa vaikuttaa juoksun liikeratoihin. Sykevyöt sen sijaan kai voidaan yleisesti julistaa löystyväksi luonnonvaraksi.


Windows 8 ja Polar M400.

Lataus- ja siirtomekanismi on melkolailla erilainen kuin Garminissa. Odotukset on kovat. Jos vaikka lataus tapahtuisi aina oikeaan suuntaan eikä välillä purkautuen ja keskellä yötä tyhjästä akusta hälyttäen. Polar suorittaa homman yhdellä ja samalla johdolla (micro-USB - USB); Garmin latautuu telakallisella johdolla ja siirtää datat langattomasti ja automaattisesti melko suurella varmuudella. Windows 8 suostuu Polarin kanssa yhteistyöhön mukisematta, vaikka saattaakin joskus syrjiä erinäisiä sykemittareita. Windows-puhelimeni kanssa kontaktia sen sijaan ei synny, koska Polar Flow -sovellus on saatavilla vain iPhone 4S:ään ja sen jälkeläisiin. Mittariin on kuitenkin tulossa vielä päivityksiä. En tiedä, mitä ne koskevat, mutta mitä vain voi tapahtua.

Tässä vaiheessa on syytä huomauttaa, että Garminissani (Forerunner 610), on vain kaksi vikaa: 
1. lataustelakka ei lataa vaan purkaa latausta, 
2. en uskalla käyttää mittaria märissä olosuhteissa (edes ajanottoon, syke on sivuseikka).

Polar M400 näyttää ratkaisevan nämä ongelmat, mutta miten käy kun puen mittarin ylleni ja lähden baanalle. Se on uusi tarina. Samoin 24/7- aktiivisuuden seuranta pääsee testiin.


Juu, olin Ruissalon testijuoksussa. Enkkakin tuli.




Kommentit

Suositut tekstit