Metsästys on päättynyt

Enää ei tarvitse juosta EM-rajan perässä ja saa toimia taas järkevästi. Siitä kun olen viimeksi tehnyt jotakin järkevää, onkin jo vierähtänyt tovi, enkä enää ehkä muista, kuinka se tapahtuu. Viime viikolla lääkäri kertoi, että ongelman nimi on hermostollinen ylikunto. Itseäni häiritsee termi ylikunto, joten kuvailisin tilaa ennemminkin alikuntoisen ylirasitukseksi. Oli ongelman nimi mikä hyvänsä, lääkemääräys 2-3 viikkoa perusharjoittelua, johon saa kuulua kasin kisoja.

Talven harjoittelusta jäi puuttumaan paljonkin, mutta erityisesti mieltäni on kuluvana kesänä painanut se, että tasavauhtisia kovia en ole tehnyt kuin muutaman. Niistäkin vain yhden 5 km kiihtyvän (eli ei sekään kovin pitkä) olen tehnyt alle 4 minuutin kilometrivauhdilla. Minusta siis tuntuu, että olen treenannut hitautta koko talven. 17.6. osoittanut aseella ja pakottanut kiirehtimään ja sekoilemaan. Nyt ajattelin pitää pari kevyempää päivää, joita Matti on peräänkuuluttanut jo pidemmän aikaa sekavia juttujani kuunnellessaan. 

Eilen olisi tehnyt viime vuoden tapaan lähteä estekisan jälkeen vielä kympille Sannin jänikseksi. Järkevästi jätin ajatuksen toteuttamatta. Tänään tein vain puolen tunnin aamulenkin Forssassa. Huomenna menen vain pitämään Forssan Salaman urheilukoulua. Mielestäni urheilukouluun on saatu täksi vuodeksi uusi hieno systeemi, jossa alkuverryttelylle on osoitettu jokaisesta urheilukoukerrasta puoli tuntia. Tämän jälkeen eri lajien harjoitteluun jää aikaa vielä tunti. Näin saadaan jokaiseen kertaan mahdutettua enemmän juoksua kuin vanhassa tunnin pituisessa urheilukoulussa. 

Perjantaina eli juhannusaattona yritän juosta vähän vähemmän koomiset kahdeksansataa metriä kuin viime vuonna. Silloin takareisi olin niin kipeä, että vauhdinjako oli todella hämärä. Nyt takareisi on paljon parempi, vaikkei terveen veroinen. Osallistujaluettelokin vaikuttaa tasokkaalta. Sandra ja mahtavasti ennätyksiään Jämsässä parantanut Sara komeilevat listoilla. Muitakin kovia nimiä näkyy olevan mukana. Nummelan Minnan kohtaamista odotan myös innolla. Harvinaislaatuinen tilaisuus on siis koittamassa: kasin kisa vastustajien kera. Sitä en ole viime vuosina usein kokeillut. Vähän hirvittää!




Kommentit

Suositut tekstit