Hydrofoobikosta hydrofiilistelijäksi

Hoitosuunnitelma on jo edennyt melko pitkälle. Rahaa on palanut mukavasti, ja kohta ehkä saa jo juosta.
19.3. Kiropraktikon ensitutkimus
20.3. klo 10.20 Kiropraktikko, klo 19.00 MRI
25.3. klo 12.40 Ortopedi (MRI:n tulokset), klo 15 Fysioterapia
27.3. - 14.4. Portugalissa (4 x hieronta ja paljon liikkuvuusharjoituksia)
16.4. Kiropraktikko
19.4. Kiropraktikko
22.4. klo 10 Fysioterapia, klo 19.20 Ortopedi
23.4. Kiropraktikko
26.4. Kiropraktikko, klo 17.00 Röntgen
30.4. Fysioterapia
2.5. Kiropraktikko
3.5. Fysioterapia
6.5. Kiropraktikko
8.5. Fysioterapia
10.5. Fysioterapia
13.5. Kiropraktikko

22.4. lääkäri totesi, että polvessa on plica ja se on tulehtunut. En ole uskaltanut polven takia lainkaan pyöräillä (hyötyajoa ei lasketa). Olen siis viihtynyt erityisen hyvin uimahalleilla. Pitää vielä painottaa sanaa viihtynyt, sillä olen todellakin oppinut viihtymään vedessä. Osasyy viihtyvyyden parantumiseen on seuran lisääntyminen. En toki toivo vammoja kenellekään, mutta on se vain kiva tehdä sunnuntain pitkä vesijuoksulenkki porukalla. Mutta on tässä muutakin...

Ennen kammoksuin hieman jo pelkkää märkyyttä ja lapsesta lähtien olen inhonnut suihkuakin, koska olen yhdistänyt märkyyden kylmyyteen. Toinen ongelma on ollut heikko uimataito, joka on tehnyt uimaharjoittelun mahdottomaksi mateluksi ja taisteluksi. Tilanteen korjaamiseksi lainasin kirjastosta kirjan, josta opettelin uimatekniikkaa teoriassa. Sitten ostin uimalasit ja aloin harjoitella käytännössä. Teoria kuulosti fysiikan lakeihin nojaten järkevältä, mutta haasteeksi nousi hengitys. Olin joskus lapsena veljeni avustamana jäänyt loukkuun makuupussiin väärinpäin ja joutunut pakokauhun valtaan, kun ilma on tuntunut loppuvan. Siitä lähtien olen kaivannut ympärilleni rajoittamattomasti raikasta ilmaa. Vaikka uidessa ilmaa saakin oman tahdon mukaan veden pinnan yläpuolelta, jouduin samankaltaiseen paniikin omaiseen tilaan uidessani. 

En siis selvinnyt aluksi edes yhdestä altaanmitasta (25 m). Vähitellen taistelin päästä päähän. Kun saavutin tämän vaiheen, lisäsin matkaa seuraavaksi 50 m:iin, sitten 100 m:iin, sitten 200 m:iin. Noin kahdessa viikossa etenin tilanteeseen, jossa hengitys tuntuu luonnolliselta matkasta riippumatta. Näin siis rintauinnissa. Seuraavaksi olen siirtynyt kroolin pariin. Radat ovat vain monesti niin täynnä, että en pysty harjoittelemaan kovin usein, koska en pysty seuraamaan muita ihmisiä, ainakaan nykyisillä taidoillani. Joskus myös pelkäsin, että joudun jyrätyksi, mutta viimeksi minun käskettiin jo painua nopeammille tarkoitetulle radalle.

Koska suurin ongelma on ollut hengitys, eikä jaksaminen, selkäuinti on sujunut mielestäni aina ihan kohtuullisesti, koska siinä voi hengittää vapaammin. Perhoseen siirryn varmaan sitten viimeisenä. Uintiharjoittelu on antanut treeneihin makua. Harjoittelun suola on kehittymisen huomaaminen. Triathlon-piireissä ehkä pelätään jo ;)

Kommentit

  1. Varsin hydrofiiliseltä kuulostat! Varo ettet liukene veteen! :)

    VastaaPoista
  2. Kaikki kehittää kun vain uskoo tekemisiinsä !

    VastaaPoista
  3. Sunnuntaina "pitkällä lenkillä" melkein liukeninkin, mutta tästä viikosta lähtien koitan vähitellen saostua maaelämän suuntaan. Vähennän siis vesiurheilua, mutta en varmaan aloita silti juoksua, koska nyt on aika näyttää kiropraktiko(i)lle, että tulosta alkaa syntyä. Yritän siis olla jumiuttamatta juuri avattuja paikkoja (ja säästää selvää rahaa).

    Uskokin on ollut vähän koetuksella, mutta välillä tuntuu homma etenevänkin hitain pikku askelin.

    VastaaPoista
  4. Mikä on tilanteesi/aikomuksesi SM-maastojen suhteen? Nimesi kyllä löytyy osallistujien listalta, mutta.. Meinasitko kaikesta huolimatta startata vai onko kyse ennemminkin "psykologisesta vedosta"?

    VastaaPoista
  5. Seura on hoitanut ilmoittautumiset, ja nimi on listoilla ihan vain varalta. Ehkä viikon päästä koitan siirtyä vähitelen juoksun (hölkän) pariin, jos kaikki menee putkeen. Tälläkin hetkellä pystyn juoksemaan ainakin lyhyitä matkoja kivuitta, mutta polvi on sen verran outo, etten uskalla vielä ottaa sitä varsinaiseen käyttöön.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit