Siirry pääsisältöön

Pikana Tampereelta

Palasin eilen ainakin vuoden tauon jälkeen eliittikisoihin. Kisan jälkeen olin tyytyväinen tulokseen 10.30,30, joka syntyi helpolla tunteella irvistelemättä. Kotimatkalla alko pieni harmitus, koska tiedän, että seuraavassa kisassa irtois jo paljon paremmin. Oon asiasta täysin varma seuraavista syistä:
 • Kauden ekat estekisat on aina alle oman tason.
 • Kisat on mun ainoita (lisäks kerran kesäkuussa kakssatasia) rataharjoituksia tällä kaudella, joten taas tuli tuntumaa lisää.
 • Kunto nousee päivä päivältä, tekipä mitä tahansa.
 • Tunne kisassa oli niin varovainen, samalla vaivaton ja ajatuksista kiinni.
 • Juoksin kisan ennätyskilsaviikon (60 km) päätteeks (eli kilsat on ihan naurettavia vielä, mutta silti tääkin määrä tuntuu jalkojen kannalta paljolta).
Harmitus johtu siis lähinnä siitä, että seuraavaa estekisaa ei taida enää tällä kaudella tulla.

Ruotsi-ottelun tuplauskuviot on Tampereella kuulemani perusteella ihan erilaiset kuin viime tekstissäni olin kaavaillut, mutta eipä taida sekään pelastaa. Tai ehkä se just pelastaakin. Oon nimittäin kolmen viikon ajan ajanut sisään uusia pohjallisia, mutta ne meinaa ärsyttää akillesta, jonka kanssa ei oo koskaan ollut mitään ongelmia. Oon ollut pohjallisten tilaamisesta alkaen todella epäuskoinen niiden toimivuuteen, mutta jos en kokeile niitä, en oo kokeillut kaikkea. Polvi ja sääri on nyt ollu kiltisti, ja pohjallisten pitäis pitääkin ne sellasina, mutta mikä tää akillesjuttu oikein on? Häh?

Nyt yks päivä lepoa, huomenna veteen ja siltikin viikko etenee suunnitelman mukaan. Ehkä akilleskin tokenee tästä. Pientä kiristelyähän se vain on.

Ja lopuksi hieman viihdykettä ja tekniikkavinkkejä:


Kommentit

 1. Kuuluuko viikon suunnitelmiin Kotkan katsastuskisat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikon suunnitelmiin kuuluu kymppi Hervannassa, mutta ei katsastusta. Toisaalta vois kyllä kuuluakin, koska kuitenkin suunnitelmissa on tonnin vetoja samana päivänä.

   Poista
  2. Tänään olin vesijuoksemassa rouva Lammisen kanssa. Minna sai vakuuttuneeksi, että ei siinä mitään menetä, vaikka lähtisinkin katsastuttamaan itseni. Saatan siis lähteäkin, jos saan puntaroitua asiat niin, että luotan juoksuni tuovan tyytyväisyyttä 8 tuntin junassa istuskelun edestä.

   Poista
 2. Kilp.kalenterin mukaan ei näyttäisi olevan hirveää tunkua vitoselle (3). Laatu korvannee sitten määrän: listalla on Kalevalaisten vitosen pronssimitalisti sekä nelonen. Sopivaa seuraa huomioiden tämän hetken kuntosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seura olisi ihan sopivaa siihen, että voisin koittaa roikkua perässä mahdollisimman pitkään. Sitä silmällä pitäen koitin eilen juoksua, ja se oli todella vaivalloista. Jalat eivät tunnu oikein palautuvan ratajuoksusta normaaliin tahtiin. Kisa jää siis kuitenkin väliin. Tänään käyn kuitenkin tonnien kimppuun (hiekkatiellä). Toivottavasti ei kulje, koska sitten päätös harmittaa.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ratkaiseeko tonnien kulku osallistumisesi pm-kympille vai juoksetko sen joka tapauksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistun pm-kympille joka tapauksessa. Tonnien kulku vaikutti tosin niiden määrään ja vauhteihin. Tein niitä siis sen verran ja sillä vauhdilla, että jaksan sunnuntaina kympin, toivottavasti.

   Tänään kulku olikin ihan hyvä, joten tein treenin, kuten oli alun perin suunniteltukin eli 6 x tonni 3.30-vauhdilla. Helpossa maastossa tonnit olivat 3.30 - 3.31 - 3.27 - 3.29 - 3.29 - 3.17. Aika helposti tulivat, mutta kisan väliin jääminen ei sittenkään harmita niin paljoa, koska jalat säästyivät näin ratajuoksulta, joka ei niille vielä suurina viikkoannoksina sovi.

   Poista
 5. Menikö kymppi suunnitellusti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin suunnitellut, tai siis Anna-Mari oli suunnitellut, että 36.30-loppuaikaan tähtäävä vauhti olisi hyvä tavoite. Lopulta väliaikatiedot olivat vähän niin ja näin, mutta vedimme vuorovedolla (+ välillä vähän muidenkin vedolla) suunnilleen oikeaa vauhtia. Eli loppuaika 36.07 on kai lähes linjassa suunnitelman kanssa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellus Kevolla

Kun Kalevan kisat Vaasassa alkoivat hiipua, jatkoimme matkaamme pohjoiseen. Päätähtäin oli astettu Utsjoelle Kevon kanjonille, jossa oli tarkoitus vaeltaa neljänä päivänä. Sivubisneksenä vierailimme Matin sukulaisilla ja loppumatkasta myös yllätyskohteessa Kokkolassa. Kokonaisuudessaan reitti yöpymispaikkojen mukaisesti oli Turku - Vöyri (To - Su) - Oulu (Su - Ma) - Utsjoki (Ma - To) - Salla (To - Pe) - Kokkola (Lohtaja Pe - La) - Turku. Juoksun kannalta tämä tarkoitti sitä, että juoksin viimeisen kerran lauantaina Vöyrissä ja ensimmäisen kerran perjantaina Lohtajalla.
Ensimmäinen vaelluspäivä - 700 km autolla + 15 km kävellen

Erilainen vammatuttavuus

On jotenkin tylsää kirjoittaa blogiin, jos ei ole mitään vammaa. Mitä sitä sitten kertoilisi? Hyvin menee mutta menköön? Eilen voitin ja ehkä myös huomenna? Onneksi hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, vaan hyppysissäni on jälleen uuden uutukainen vamma. 
Tämä nykyinen vammani on siitä mukavaa laatua, että juokseminen on melkeinpä ainoita asioita, joita tehdessä se ei satu. Ikävä puoli on se, että lähes kaikessa muussa kipu tuntuu. Yön aikanakin joudun heräämään useita kertoja siihen, kun en tiedä, missä asennossa olisin.
Kyseinen vamma ilmaantui kertarysäyksellä Paavo Nurmi Gamesin estekisan ensimmäisen kilometrin täyttyessä. Vauhti oli juuri sopivaa, sellaista kymmenen minuutin kyytiä. Tunne oli helppo. Ja mikä parasta, en ollut vielä edes pudonnut porukasta, vaikka niin olisi voinut tilastojen valossa uumoilla. Oli hyvä fiilis juosta turkulaisyleisön metelöidessä. 
Jostakin syystä sitten kuitenkin kolmatta kertaa etusuoran estettä lähestyessäni kaaduin tai juoksin estettä päin. …

Vaellus Urho Kekkosen kansallispuistossa

"Huuda hep, jos näet sinistä taivasta!" Näin Matti kehotti tekemään vaelluksellamme Urho Kekkosen kansallispuistossa. Tarkoitus ei ole kirjoittaa mitään sääraporttia, koska säät nyt ovat mitä ovat, mutta kerronpa, että Lapin erämaassa kaikui "Hep!" kokonaista kaksi kertaa.
Olimme siis parrakkaamman puoliskoni Matin kanssa jälleen perinteikkäällä Kalevan kisojen jälkeisellä yhdistetyllä Lapin vaellus- ja sukulointireissulla. Perinteet ovat tähän mennessä yhden Kevon vaelluksen mittaiset, ja viime vuosikin jäi jalkojen juoksukelpoisuuden vuoksi väliin. Tänä vuonna jalkojen tilanne johti ennen kokemattomaan tapaukseen, jossa kiltisti jonotin lippujonossa pääsyäni Kalevan kisa -näyttämölle. Akilles oli vaivannut jo niin kauan, etten kaivannut radalle; olin jo tottunut osaani tämän kesän suhteen. 
Olin kuitenkin edeltävällä viikolla saanut lääkäriltä armahduksen ja ohjeeksi katsoa vielä ainakin elokuun loppuun asti, voisiko konservatiivinen hoito korvata leikkauksen. F…