Pikana Tampereelta

Palasin eilen ainakin vuoden tauon jälkeen eliittikisoihin. Kisan jälkeen olin tyytyväinen tulokseen 10.30,30, joka syntyi helpolla tunteella irvistelemättä. Kotimatkalla alko pieni harmitus, koska tiedän, että seuraavassa kisassa irtois jo paljon paremmin. Oon asiasta täysin varma seuraavista syistä:
  • Kauden ekat estekisat on aina alle oman tason.
  • Kisat on mun ainoita (lisäks kerran kesäkuussa kakssatasia) rataharjoituksia tällä kaudella, joten taas tuli tuntumaa lisää.
  • Kunto nousee päivä päivältä, tekipä mitä tahansa.
  • Tunne kisassa oli niin varovainen, samalla vaivaton ja ajatuksista kiinni.
  • Juoksin kisan ennätyskilsaviikon (60 km) päätteeks (eli kilsat on ihan naurettavia vielä, mutta silti tääkin määrä tuntuu jalkojen kannalta paljolta).
Harmitus johtu siis lähinnä siitä, että seuraavaa estekisaa ei taida enää tällä kaudella tulla.

Ruotsi-ottelun tuplauskuviot on Tampereella kuulemani perusteella ihan erilaiset kuin viime tekstissäni olin kaavaillut, mutta eipä taida sekään pelastaa. Tai ehkä se just pelastaakin. Oon nimittäin kolmen viikon ajan ajanut sisään uusia pohjallisia, mutta ne meinaa ärsyttää akillesta, jonka kanssa ei oo koskaan ollut mitään ongelmia. Oon ollut pohjallisten tilaamisesta alkaen todella epäuskoinen niiden toimivuuteen, mutta jos en kokeile niitä, en oo kokeillut kaikkea. Polvi ja sääri on nyt ollu kiltisti, ja pohjallisten pitäis pitääkin ne sellasina, mutta mikä tää akillesjuttu oikein on? Häh?

Nyt yks päivä lepoa, huomenna veteen ja siltikin viikko etenee suunnitelman mukaan. Ehkä akilleskin tokenee tästä. Pientä kiristelyähän se vain on.

Ja lopuksi hieman viihdykettä ja tekniikkavinkkejä:


Kommentit

  1. Kuuluuko viikon suunnitelmiin Kotkan katsastuskisat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikon suunnitelmiin kuuluu kymppi Hervannassa, mutta ei katsastusta. Toisaalta vois kyllä kuuluakin, koska kuitenkin suunnitelmissa on tonnin vetoja samana päivänä.

      Poista
    2. Tänään olin vesijuoksemassa rouva Lammisen kanssa. Minna sai vakuuttuneeksi, että ei siinä mitään menetä, vaikka lähtisinkin katsastuttamaan itseni. Saatan siis lähteäkin, jos saan puntaroitua asiat niin, että luotan juoksuni tuovan tyytyväisyyttä 8 tuntin junassa istuskelun edestä.

      Poista
  2. Kilp.kalenterin mukaan ei näyttäisi olevan hirveää tunkua vitoselle (3). Laatu korvannee sitten määrän: listalla on Kalevalaisten vitosen pronssimitalisti sekä nelonen. Sopivaa seuraa huomioiden tämän hetken kuntosi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seura olisi ihan sopivaa siihen, että voisin koittaa roikkua perässä mahdollisimman pitkään. Sitä silmällä pitäen koitin eilen juoksua, ja se oli todella vaivalloista. Jalat eivät tunnu oikein palautuvan ratajuoksusta normaaliin tahtiin. Kisa jää siis kuitenkin väliin. Tänään käyn kuitenkin tonnien kimppuun (hiekkatiellä). Toivottavasti ei kulje, koska sitten päätös harmittaa.

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Ratkaiseeko tonnien kulku osallistumisesi pm-kympille vai juoksetko sen joka tapauksessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osallistun pm-kympille joka tapauksessa. Tonnien kulku vaikutti tosin niiden määrään ja vauhteihin. Tein niitä siis sen verran ja sillä vauhdilla, että jaksan sunnuntaina kympin, toivottavasti.

      Tänään kulku olikin ihan hyvä, joten tein treenin, kuten oli alun perin suunniteltukin eli 6 x tonni 3.30-vauhdilla. Helpossa maastossa tonnit olivat 3.30 - 3.31 - 3.27 - 3.29 - 3.29 - 3.17. Aika helposti tulivat, mutta kisan väliin jääminen ei sittenkään harmita niin paljoa, koska jalat säästyivät näin ratajuoksulta, joka ei niille vielä suurina viikkoannoksina sovi.

      Poista
  5. Menikö kymppi suunnitellusti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin suunnitellut, tai siis Anna-Mari oli suunnitellut, että 36.30-loppuaikaan tähtäävä vauhti olisi hyvä tavoite. Lopulta väliaikatiedot olivat vähän niin ja näin, mutta vedimme vuorovedolla (+ välillä vähän muidenkin vedolla) suunnilleen oikeaa vauhtia. Eli loppuaika 36.07 on kai lähes linjassa suunnitelman kanssa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit