Motivaattorina triathlon?

Akillesvamman aiheuttaman juoksutauon ensimmäiset viisi viikkoa menivät nopeasti, kun elättelin toiveita osallistumisesta Paavo Nurmi Gamesiin. Pääosassa olivat erilaiset hoidot ja lepopäivät. Korvaava harjoittelu vie niin paljon aikaa ja energiaa, että en pysty keskittymään yhtäaikaa täysillä sekä siihen, että vamman parantamiseen. Ajattelin, että on parempi hoitaa vamma nopeasti alta pois ja vasta sen jälkeen kuroa kiinni se, mitä tauoan aikana menetin.

Homma näytti ensin toimivan, mutta sitten se ei enää toiminut. Paavo Nurmi Gamesin menetettyäni päätin luopua myös muista kisahaaveista. On paljon helpompi suunnitella järkevä juoksuton jakso, jos ei jatkuvasti edessä ole jotakin pakkomielteistä tavoitetta. Vaikeinta on se, etten tiedä, koska voin taas juosta. En voi jatkuvasti elää sellaista viikkoa, jolla jalka ehkä paranee eikä seuraavaa viikkoa tarvitse etukäteen suunnitella.

Nyt olen tehnyt itselleni pyöräilyä ja uintia sisältävän useamman viikon harjoitussuunnitelman, jonka tavoitteena ei ole vain kunnon ylläpitäminen vaan osallistuminen triathlon-kilpailuun. En ole ihan varma, pystynkö mihinkään kilpailuun osallistumaan, koska en tiedä, milloin pystyn taas juoksemaan ja onko hetki silloin otollisempi juoksukisoille kuin triathlon-kisoille. Olen kuitenkin heti saanut uutta intoa uintiin ja pyöräilyyn.


Tämän lajin saloihin on kovin vaikea päästä käsiksi.

Molemmat lajit ovat mielestäni haastavia, vähän samalla tavalla kuin suunnistuskin. Ymmärrän suunnistukarttaa mielestäni jopa melko hyvin, mutta järkevät reitinvalinnat toteutuvat vain hitaassa vauhdissa. Uidessani pysyn helposti pinnalla ja vähän etenenkin. Uinti tuntuu jopa todella mukavalta, mutta vain hitaassa vauhdissa. Sama koskee pyöräilyä. Siinä käytettävät nivelkumat eivät todellakaan tunnu olevan voimantuottokykyni vahvuusalueita. Pyöräily on aina epämukavaa, paitsi myötätuulessa. En siis osaa kilpailla muissa lajeissa kuin juoksussa. En osaa oikeastaan edes treenata kovaa. Tämän juoksutauon tavoite on oppia tekemään kovia harjoituksia myös näissä lajeissa. Ainoastaan tätä kautta luulisin olevan mahdollista todella kehittyä myös näissä muissa lajeissa.

Löysin viime viikolla myös muutaman neliapilan.

 

Kommentit

  1. Onko loppukesän/syksyn (kilpa)urheilulliset suunnitelmat jo selvillä? Joko akilles sallii (kunnon) juoksemisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee aktivoitua tässä lähiaikoina taas päivittämään blogia. Syksyn suunnitelmat on vielä auki, mutta Kalevan kisat näyttää ehdottomasti tulevan liian aikaisin. Olen nyt rauhoittanut tilanteen täysin, enkä ole lainkaan testaillut enää juoksua. Akilles on kuitenkin nyt huomattavasti parempi kuin esimerkiksi 2 viikkoa sitten.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit