Kausi ja kämppä paketissa

Kerrankin olen toivottavasti toiminut järkevästi. Viisasta ei ehkä vielä ollut se, että juoksin väkisin Kalevan kisoissa, koska ensinnäkään jalka ei vielä ollut kunnossa ja toisaalta olin kuitenkin ehtinyt tehdä muita kehittäviä (korvaavia) harjoituksia riittävästi juoksuvireen laskemiseksi. 

Kalevalaisista lähdin hakemaan mitalia. Lähinnä pronssi oli mielessä. Olin laskeskellut, että pystyisin juoksemaan esteet noin 10.30. Arvio heitti vain muutamalla kymmenyksellä, mutta en ollut kaavailuissani ottanut huomioon, että Mira tekee uuden ennätyksen. Onnittelut Miralle sekä ennätyksestä että pronssista! Mira siten myös toisti sen, mitä hän teki jo vuonna 2000: poistui Lahdesta pronssinen mitali kaulassa.

Viisasta tässä on se, että ensi viikonloppuna on Göteborgissa Suomi–Ruotsi -maaottelu ja aion katsella sitä kotisohvalta, tai vielä parempaa, Nummelan Minnan sohvalta. Tommy uhkasi pilata suunnitelmani soittamalla maanantaina ja pyytämällä tuplaajien varajuoksijaksi. Vaikka en välttämättä olisikaan joutumassa radalle, päätimme Tommyn kanssa jättää asian sikseen.

Tällä kerralla aion pystyä ottamaan rauhallisesti, myös sen takia, että olin kesän alussa ylirasittunut ja uusi kausi olisi kiva päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä, terveillä jaloilla ja energiaa uhkuen. Nyt uskon myös onnistuvani suunnitelmassani, koska teen muuttoa, vaikka en itse mihinkään muutakaan, vaan siirrän Matti-pojan eli poika-Matin omaan kämppääni. Haasteena on kahden lähes samankokoisen asunnon tavaroiden yhdistäminen yhteen. Kaikkea on siis kaksi, joten jos jollakin on tarvetta jollekin hyödykkeelle niin saatamme pystyä luopumaan jopa puolesta omaisuudestamme. 

Päivät ovat vilistäneet ohi kevyesti ilman tarvetta juosta, koska en oikeastaan edes ehtisi tehdä muuta kuin saada kaikki kamat siirrettyä kuun loppuun mennessä. Mukavan lisäsäväyksen päiviin antavat myös viimeaikaisten epäonnisuuksieni paikkaamiset. Vakuutusyhtiöihin on lähtenyt korvaushakemuksia (hajonneen jalan ja puhelimen osalta) ja pysäköinninvalvontafirmalle reklamaatio. Uuden pesukoneen toimimattomuuskin vei muutaman tunnin, ja koneen paskaksi todettuani varasin sille ajan huoltoon ja vein jymyannoksen pyykkiä pyykkituvalle. 

Tänäänkin olen jo hionut vanhan lipaston ja vetänyt ensimmäisen vaalentavan lakkakerroksen sen pinnalle, raahannut pahvilaatiokoita vintille ja pelannut tennistä Matin harmaan karvaisen maton kanssa. Edessä on vielä ainakin tavaroiden järjestelyä, Matin kämpän loppusiivouksen huipennus (onneksi tyhjensin lattiakaivot ja puhdistin liesitullettimen rasvasuodattimen jo eilen) ja loppujen ylimääräisten huonekalujen luovutus Ekotorille. Lisäksi pitäisi muistaa, että huomenna opiskelut taas jatkuvat ja lukuvuositarra olisi syytä noutaa.

Kommentit

Suositut tekstit