Siirry pääsisältöön

Pohjoismaisiin maastoihin

Moi. Lähden kohta kohti Vantaata ja Hakunilaa, koska huomenna on PM-maastot. Kisakauden päättymisestä on vielä niin lyhyt aika, että olen ehtinyt panostaa vasta lepäilyyn ja perusjuttuihin. Maastoa en ole erityisesti jauhanut. Tuntumaa toki tuli kahtena edeltävänä viikonlopuna Pajulahden katsastuksesta (7 km) ja Turun Lounapolkujuoksusta (5 km), mutta irtiottokyky tuntuu jääneen Olympiastadionille. 

Kuulemani mukaan Hakunilan maastojuoksureitti on melko rankka. Itsehän en ole sitä testannut, koska Hakunilan sm-maastot jäivät väliin säärivamman vuoksi. Lounapolkujuoksussa tajusin, että möykkyinen, polkuinen, kivikkoinen, mäkinen ja huonokuntoinen reitti olisi onni, koska rämpiminen on ihan jees. Vuoden 2013 sm-maastoja sivusta seuranneen silmin reitti on kuitenkin melko juostava. Oman lisänsä siihen tuo toki lumi, loska tai märkyys. Ne eivät ole ongelma, jos saan vaihdettua piikit "maastopiikkareihini", joiden "piikit" on vaihdettu viimeksi noin 10 vuotta sitten. Muussa tapauksessa voi olla liukasta, koska monet maastojuoksukisat hiekkareiteillä ovat tasoittaneet piikit näteiksi kummuiksi. Katsotaan, kuinka työkalut purevat.

Maastopiikkarit, jotka saivat nykyisen tittelinsä palveltuaan ensin radalla 2000-luvun alussa.
Lounapolkujuoksusta voitin Adios Boosteja paremmin maaston sopivat pelit. Olen jo nyt pihkassa näihin, vaikka en ole vielä edes juossut näillä.
Viime viikolla lokakuun viimeisenä päivänä päätin, että kesän viimeinen pyörälenkki oli siinä.


Ylin kuva on lokakuun viimeiseltä päivältä. Muut on otettu aiemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaellus Kevolla

Kun Kalevan kisat Vaasassa alkoivat hiipua, jatkoimme matkaamme pohjoiseen. Päätähtäin oli astettu Utsjoelle Kevon kanjonille, jossa oli tarkoitus vaeltaa neljänä päivänä. Sivubisneksenä vierailimme Matin sukulaisilla ja loppumatkasta myös yllätyskohteessa Kokkolassa. Kokonaisuudessaan reitti yöpymispaikkojen mukaisesti oli Turku - Vöyri (To - Su) - Oulu (Su - Ma) - Utsjoki (Ma - To) - Salla (To - Pe) - Kokkola (Lohtaja Pe - La) - Turku. Juoksun kannalta tämä tarkoitti sitä, että juoksin viimeisen kerran lauantaina Vöyrissä ja ensimmäisen kerran perjantaina Lohtajalla.
Ensimmäinen vaelluspäivä - 700 km autolla + 15 km kävellen

Erilainen vammatuttavuus

On jotenkin tylsää kirjoittaa blogiin, jos ei ole mitään vammaa. Mitä sitä sitten kertoilisi? Hyvin menee mutta menköön? Eilen voitin ja ehkä myös huomenna? Onneksi hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, vaan hyppysissäni on jälleen uuden uutukainen vamma. 
Tämä nykyinen vammani on siitä mukavaa laatua, että juokseminen on melkeinpä ainoita asioita, joita tehdessä se ei satu. Ikävä puoli on se, että lähes kaikessa muussa kipu tuntuu. Yön aikanakin joudun heräämään useita kertoja siihen, kun en tiedä, missä asennossa olisin.
Kyseinen vamma ilmaantui kertarysäyksellä Paavo Nurmi Gamesin estekisan ensimmäisen kilometrin täyttyessä. Vauhti oli juuri sopivaa, sellaista kymmenen minuutin kyytiä. Tunne oli helppo. Ja mikä parasta, en ollut vielä edes pudonnut porukasta, vaikka niin olisi voinut tilastojen valossa uumoilla. Oli hyvä fiilis juosta turkulaisyleisön metelöidessä. 
Jostakin syystä sitten kuitenkin kolmatta kertaa etusuoran estettä lähestyessäni kaaduin tai juoksin estettä päin. …

I'm back!

Olen päivittänyt blogia viimeksi syksyllä. Blogihiljaisuus ei ole todellakaan tarkoittanut sitä, että en olisi tehnyt mitään. Päinvastoin, olen tehnyt niin paljon, että blogin päivittäminen on pitänyt priorisoida to do -listan peräpäähän. Päivittäisen toimintani rungon ovat muodostaneet opettajan pedagogiset opinnot. Tyhjiin väleihin olen sijoittanut urheilun, unen ja syömisen. Oikeastaan mitään muuta en sitten olekaan ehtinyt tehdä.
Käytännössä priorisointi on tarkoittanut myös sitä, että olen valmentanut itse itseäni. Kenelläkään valmentajalla ei olisi ollut resursseja reagoida muuttuvan labyrintin tavoin käyttäytyvien aikataulujeni kanssa. Sovimme noin vuosi sitten valmentajani Pekan kanssa, että itsenäistyn hänen valmennuksestaan. Kerroin tuolloin Pekalle, että haluan yrittää itseni valmentamista, koska täytyy myöntää, että kaikkine säärivammoineni en ollut mikään ihannevalmennettava. Tuolloin en vielä ihan pystynyt ymmärtämään, kuinka mahdotonta jonkun muun tekemän ohjelman noud…